A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Zsidó Ferenc1976 - Székelyudvarhely

Diplomáját a Bukaresti Egyetem Idegennyelv Fakultásának magyar–német szakán szerezte, ugyanitt a mesterit is elvégezte. A 2002-es tanévtől látogatás nélküli doktori tanulmányokat folytat a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán, néprajzból. 1999–2003 között a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola magyar–német szakos tanára volt, 2003–2004 között a Krónika napilap kolozsvári szerkesztőségében dolgozott. Jelenleg a Polgári Élet felelős szerkesztője és a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont magyar szakos tanára. Székelyudvarhelyen Padlás címmel irodalmi klubot vezet, dramaturgként különböző néptánc-együttesekkel működik együtt, táncjátékok létrehozásában. Német nyelvből fordít.

 

Kiadónknál megjelent könyvei:
Zsidó Ferenc
A múlt kisajátítása
35 RON
Zsidó Ferenc
Laska Lajos
Elfogyott
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: