A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Hála József1949 - Alag

A Szabó József Geológiai Technikum elvégzését (1963–1968) követően geológustechnikusként a Magyar Állami Földtani Intézetben helyezkedett el geológustechnikusként, s az intézménynek mindmáig munkatársa. 1983-tól tudományos munkatársi, 1990-től főmunkatársi minőségben legfőbb feladata az intézet keretein belül működő Országos Földtani Múzeum gyűjteményének kezelése, kiállításainak rendezése (pl. Nopcsa Ferenc-életműkiállítás).
1978–1983 között végezte el az Eötvös Loránd Tudományegyetem néprajz szakát. 1986–2006 között az ELTE Tárgyi Néprajzi Tanszékén adjunktus, háziipari, település-néprajzi és népi építészeti kurzusok és szemináriumok előadója, a gyűjtési és muzeológiai gyakorlatok szervezője volt. Doktori védésére 1987-ben került sor a börzsönyi kőbányászat 19–20. századi története tárgyában.

Kiadónknál megjelent könyvei:
***
A Homoród füzes partán
40 RON
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: