A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Csapdosó angyal
Szerző:TÁNCZOS Vilmos
Illusztrátor:ÁDÁM Gyula
Kiadás éve:1999
ISBN:973-9311-45-8
Oldalak száma:372
Kategória:Néprajz
Sorozat:Krónika Könyvek
Méret:A5
Ár:
30 RON
3000 HUF
10 EUR

”Ez a könyv a néhány évvel ezelőtt megjelent Gyöngyökkel gyökereztél című gyűjtemény folytatása, úgy is mondhatnánk, hogy „második kötete”. Ugyancsak archaikus népi imádságokat tartalmaz, melyeket a moldvai csángóság körében gyűjtöttem, jobbára az előző kötet kéziratának leadása után. Úgy vélem, a moldvai archaikus népi imaszövegek művelődéstörténeti, folklorisztikai és nyelvtörténeti jelentősége feljogosít arra, hogy az újabb gyűjtések eredményét is a nyilvánosság elé vigyem.” (Tánczos Vilmos)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: