A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Telepes népség
Szerkesztő:HAJDÚ Farkas-Zoltán
Illusztrátor:BARABÁS Zsolt
Kiadás éve:1994
ISBN:973-96123-2-6
Oldalak száma:312
Kategória:Néprajz
Sorozat:Krónika Könyvek
Méret:A5
Ár:
RON
HUF
EUR

Elfogyott

A 12. században Erdélybe érkező német telepeseket közös nyelvük, kultúrájuk, hagyományaik kovácsolták új hazájukban egységes népcsoporttá. Az erdélyi szászság történelmi etnikumként ma már szinte megszűnt létezni, kollektív öntudata nagyrészt a múlté, illetve csak irodalmi művekben követhető nyomon. A Hajdú Farkas Zoltán által összeállított szöveggyűjtemény népköltésük gyöngyszemeiből, illetve az erdélyi szász irodalom legnagyobbjainak munkáiból közöl szemelvényeket. Az összekötő szövegek kiegészítő magyarázatként szolgálnak, hozzájárulva egy egységes kép megalkotásához, illetve a szerzők és művek tarkaságának ellenére egyféle folytonosságot biztosítanak az olvasásban.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: