A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
„Így kollektivizáltak minket...”
Szerző:BODÓ Julianna
Kiadás éve:2004
ISBN:973-8468-34-5
Oldalak száma:248
Kategória:Szociológia
Sorozat:Helyzet könyvek
Méret:A5
Ár:
20 RON
2000 HUF
3 EUR

„Az 1989-es kelet-európai változások nyomán a térség országaiban a tulajdonformák átalakulása is végbement. Ez a hosszú időtartamú, tulajdonképpen máig le nem zárult folyamat a maga bonyolultságában mutatkozott meg, heves érzelmeket, indulatokat váltott ki, konfliktusokat generált.  A szocializmus első korszakában lezajlott, az embereket magántulajdonuktól erőszakosan megfosztó hatalmi törekvések olyan egyéni és közösségi traumákat váltottak ki, amelyeket mind a mai napig nem sikerült feldolgozni."


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: