A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Falusi látleletek (1991-2003)
Szerző:OLÁH Sándor
Kiadás éve:2004
ISBN:973-8468-17-5
Oldalak száma:292
Kategória:Szociológia
Méret:A5
Ár:
40 RON
4000 HUF
15 EUR

„E kötetbe a jelenkori székelyföldi falusi társadalom gazdasági, társadalmi jelenségeinek vizsgálata során, az utóbbi tizenhárom évben készült írásaim egy részét válogattam össze. Jó egy évvel ezelőtt érlelődött meg a gondolat, hogy a kutakodásaim helyszíneihez – zömében a Kishomoród mente településeihez – hasonló megrekedt kistájak, térségek problémái, súlyosságukhoz képest alig jelennek meg a nyilvánosság fórumain és a döntéshozó szerepben lévők horizontján. (...) Úgy vélem a közgondolkodásban markánsabban kellene jelen lennie a vidéki, zömében mezőgazdaságból élő lakosság társadalmi, gazdasági problémáinak.” (a szerző)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: