A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Minerálnájá pesznyá
Szerző:FERENCZES István
Kiadás éve:2003
ISBN:973-8468-14-0
Oldalak száma:56
Kategória:Szépirodalom
Méret:A5
Ár:
RON
HUF
EUR

Elfogyott

„Szertenézett s nem lelé” – ez a Kölcsey-mondat jutott először eszembe, amikor elolvastam Ferenczes István hosszúverseit. És nem akaródzott továbbmondanom Kölcseyt, hiszen azokon a tájakon, amelyek Ferenczes vízióiban megjelennek, valami olyan pusztító szél söpört végig, ahol a romok eltakarítása is maga lenne a teremtés. Szerelem, haza, miegymás? – talán majd. Egyszer. Valamikor. Még szerencse, hogy addig mi, túlélő olvasók együtt örülhetünk Ferenczes István három nagyversének. (Lövétei Lázár László)

Illusztrációk és borító: Mérey András


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: