A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Cantus Hungaricus
Szerző:MÓSER Zoltán
Kiadás éve:2007
ISBN:978-973-8468-57-3
Oldalak száma:72
Kategória:Album
Méret:B5
Ár:
30 RON
3000 HUF
8 EUR

„Harminc-negyven évvel ezelőtt jártam először Nagyszombatban (...) Kodály nyomát keresve: a 80 évvel ezelőtti emlékeket. Szándékom szerint erről szól ez a képes beszámoló: Kodály életművéről. Az ének, a zenemű, fekete-fehér képekben elbeszélve.
Tudom, hogy minden fotó értelmezés, ezért ez sem lehet kivétel. Ezt az értelmezést vállalom, továbbadom, hisz sokat gondolkodtam Kodály életéről, műveiről, feljegyzései és tanulmányai elolvasása után azok tanításáról.
Hogy némely kép (és mű) szomorú? Ez természetes, hisz a magyar történelem is tele van tragédiákkal, bukásokkal, vesztes csatákkal. De ennek ellenére mindig, minden kor megkereste, a szellem emberei mindig meghallották a remény hangjait. Kodály életműve is példa erre.”


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: