A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Szándék és valóság
Szerző:BIRÓ Z. Zoltán
Kiadás éve:2006
ISBN:978-973-8468-50-4
Oldalak száma:136
Kategória:Szociológia
Méret:A5
Ár:
20 RON
2000 HUF
5 EUR

Változó identitás egy sóvidéki településen.

A székelyföldi térség települései napjainkban már nagyon külnfélék. A többezres lélekszámú, községközpontként működő, látványosan fejlődő települések közvetlen közelében találhatunk olyan kis falvakat, amelyeknek 200–300 fős idős lakossága gyakorlatilag a világtól teljesen elszakadva él. Nem kell nagyon visszatekintenünk az időben ahhoz, hogy a látványos különbözőségek helyén hasonlóságokat találjunk.  Néhány évtizeddel korábban a települések nagyobb része még hagyományosan „erős” volt.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: