A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Bűntelenül büntetve
Szerző:KISADORJÁNI SZILÁGYI Domokos
Kiadás éve:2010
ISBN:978-606-556-001-7
Oldalak száma:232
Kategória:Visszaemlékezés
Méret:B5
Ár:
35 RON
3500 HUF
10 EUR

Szilágyi Domokos nyolcgyermekes földműves családban született, 1926-ban, tanulmányait a kisadorjáni unitárius egyházi iskolában, a marosvásárhelyi Polgári Fiúiskolában, majd a marosvásárhelyi tanítóképzőben végezte.
1963-ban a Securitate latartóztatta és koholt vádak alapján 3 évi börtönbüntetésre ítélte. 1964. július 28-án szabadult, amnesztiával. Emlékiratában ezeket az időket eleveníti fel, attól kezdve, hogy a Securitate figyelni kezdte, folytatva a börtönben töltött hónapok „élményeivel”, és végül a szabadulása utáni időszakkal, amikor a Securitate tovább zaklatta.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: