A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Bogáncs Ábel
Szerző:FERENCZES István
Kiadás éve:2011
ISBN:978-606-556-030-7
Oldalak száma:240
Kategória:Szépirodalom
Méret:A5
Ár:
30 RON
3000 HUF
10 EUR

„A két ember ott ült az ajtó előtt, ők azt hitték, hogy nem látom őket, azt hitték, hogy csak ők látják az én fényes szemeimet, de én láttam, hogy ők is sírnak.
S akkor az én kicsi, buta agyamban felsejlett, hogy hát ez a két ember is éppen olyan bánatos, mint én, hogy ők még nálamnál is árvábbak, azért sírnak úgy, azért akarnak engemet szeretni,  mert őket nem szereti senki. Aztán amikor a nagy, sárga, kerek labda feljött az égre, odamentem hozzájuk. Sírdogáltam még egy darabig, aztán elaludtam. Édesanyámmal és testvéreimmel álmodtam, de már ebben az álomban is tudtam, hogy soha nem fogom viszontlátni őket. Amikor hajnalban megébredtem, már tudtam, hogy édesanyám és testvéreim helyett ez a két ember lesz az én drága jó gazdim, és gazdinám. És én szeretni fogom őket, mások helyett is.” (Ferenczes István)


A könyvről:
2012 március 31Székelyhon, Bogáncs Ábel
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: