A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Napló 1988–2004
Szerző:VIRÁG György
Kiadás éve:2011
ISBN:978-606-556-015-4
Oldalak száma:624
Kategória:Visszaemlékezés
Méret:B5
Ár:
60 RON
6000 HUF
20 EUR

„Ahogy teltek az évek a fordulatnak is nevezett romániai forradalom óta, egyre jobban nyomasztott, hogy az azokat az időket felidéző számtalan írás, ami napvilágot látott, sok esetben nemhogy nem tárgyilagos, de egyenesen elferdíti az igazságot.
Ekkor határoztam el, hogy amint időm engedi, megírom 1988 december elseje óta kézzel rótt Naplóm szerkesztett változatát.”  (Virág György)

„ Virág György naplója elsősorban nem az országos politikáról szól, a szerző sem első vonalbeli pártpolitikus, a nagy átfogó történet helyett egy megye gondjairól és egy politikai pályaképről ad másfél évtizedes mozaikképet. A megbeszélések, a viták, döntések rengetegében a napló sok kis története a kisebbségi politika hatókörének, működésének tisztábban látásához segíthet. Ezért tartom hasznosnak e napló ismeretét.” (Bárdi Nándor)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: