A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Valahol, Európában
Szerző:MÓSER Zoltán
Kiadás éve:2013
ISBN:978-606-556-051-2
Oldalak száma:200
Kategória:Album
Méret:210x210
Ár:
60 RON
6000 HUF
20 EUR

Elfogyott

„Ebben a színes albumban (amely közel negyven év munkáját rejti), híres és ismert európai helyek, valamint alig ismert magyar falvak, tájak láthatók egymás mellett, egymás után. E képeket nézve, az embernek az az érzése támad, hogy a magyar fotósnak négy hazája, otthona van: az első az, ahol született, a másodika tágabb szülőföld, a megye, a következő az ország, vagyis Magyarország, a negyedik pedig Európa.” (Móser Zoltán)

„Európa nemcsak sokféleség, hanem egységes szerkezet is, amelyben fény és árnyék, magasság és mélység, távolság és közelség, öröm és szenvedés, szélesség és szűkösség, keletkezés és pusztulás, lobogás és kihunyás összetartoznak. Úgy tartoznak össze, hogy mégsem olvadnak át egymása, megőrzik különállásukat, mint férfi és nő az együttlétben: ha az egyik a másikká válna, lényege veszne el, de éppen ez a különbség teszi lehetővé az együttességet. Európa efféle otthon: a különbségben adott összetartozás, a sokféleségben adott egység, a távlatok sokaságában megnyíló közösség.” (Mezei Balázs, egyetemi tanár, Pázmány Péter Katolikus Egyetem)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: