A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Hosszú úton
Szerző:KUSZÁLIK Péter
Kiadás éve:2013
ISBN:978-606-556-052-9
Oldalak száma:228
Kategória:Visszaemlékezés
Méret:A5
Ár:
20 RON
2000 HUF
5 EUR
„Semmi rendkívüli nincs abban, ha az ember elzarándokol Santiagóba, nem elismerés, hanem békesség és nyugodtság lesz az osztályrészed. 
Fájdalom? Van, de kibírható. (...)
A fájdalomért cserébe olyan élményeket kaptam, amelyeket másképp nem szerezhettem volna meg  az előző kétszázvalahány oldalon elsoroltak mellé csupán O Cebreirót tenném hozzá: az ezeréves falucskát, a templomban található Mária kegyszobrot, a német zarándokok megrázóan gyönyörű, énekes miséjét, Varga Gregort, akivel ott ismerkedtem meg, s aki 2010-ben úgy emlékezett rám (egy e-mailben), hogy a Sarriát követő emelkedőn át akartam venni a csomagja egy részét, s ez milyen jólesett neki; a kelta zenét, a vendéglőben felszolgált tartalmas levest, a caldo galegót, a kis üzletben kapható birsalmasajtot, a fűtött szállást, a másnap hajnali nedves-puha erdei ösvényt, a napfelkeltét… Mindent! A kezdetet és a véget. Az indulást és az érkezést.”

@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: