A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Gólyalábú Csatószeg
Szerzők:MOLNOS Sándor
SZAMOSKÖZI Csilla
Kiadás éve:2018
ISBN:978-606-556-096-0
Oldalak száma:184
Kategória:Néprajz
Méret:B5
Ár:
35 RON
3500 HUF
8 EUR

Csatószeg bemutatása, történetének főbb mozzanatai, egyházközsége, lakossága, híres családjai, épített öröksége, néprajza, pecséthasználata.

„Minden vasárnap délután Csatószeg és Csíkszentsimon fiatalsága találkozott a két falu között átvezető úton, a Nyírmező szomszédságában, és ott együtt sétáltak, beszélgettek és játszottak. Az egykor közösségközi hídként és kapcsolatépítési alkalomként működő, mára már ritkaságnak számító sétákon 16 és 20 év közötti fiatalok vettek részt, akiknek már esedékes volt az udvarlás vagy a férjhezmenetel. A fiatalabbaknak nem volt helyük az ilyen találkozásokon.”

 


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: