A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Erkölcs és közösség
Szerző:SZŐCSNÉ GAZDA Enikő
Kiadás éve:2001
ISBN:973-911-71-7
Oldalak száma:192
Kategória:Néprajz
Méret:A5
Ár:
20 RON
2000 HUF
5 EUR

Könyvünk a Székelyföld egy kis vidékének, Orbai széknek az erkölcsi életét kísérli meg elemezni. Az orbai széki példa nem egyedülálló, nem sajátságos: magába sűríti más vidékek szokásanyagát is. A könyv nem tud a korszak történelmi forgószínpadának elemzésére vállalkozni, csupán a kaotikus események közt vergődő, munkálkodó, élete fenntartásáért küzdő kisembert kívánja meglátni és másokkal is megláttatni. Megnézzük, hogyan változtatta meg hétköznapjait a felbolydult világ, hogyan irányította életét egyház és faluközösség, hogyan fogadta el a "felső" beavatkozást a kisember.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: