A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
A Homoród füzes partán
Szerkesztők:CSEKE Péter
HÁLA József
Kiadás éve:2000
ISBN:973-9311-67-9
Oldalak száma:424
Kategória:Néprajz
Méret:B5
Ár:
40 RON
4000 HUF
15 EUR

Jelen kötet szerzői – erdélyi és magyarországi kutatók és írók – Erdély egy jellegzetes szelete, a Homoród mente természeti, történeti és kulturális értékeinek bemutatására vállalkoztak. Teljességre nem törekedhettek, de sikerült igencsak átfogó képet rajzolniuk a vidékről, figyelmet szentelve úgy múltjának és jelenének, mint társadalmának, nyelvhasználatának, népszokásainak, továbbá kitérve többek között az ott élők és a természet kapcsolatára, valamint nevezetes Homoród mentiekre is.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: