A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
„Szép és kies kertek”
Szerző:HERCZEG Ágnes
Kiadás éve:2008
ISBN:978-973-8468-72-6
Oldalak száma:256
Kategória:Album
Méret:230x220 mm
Ár:
65 RON
6500 HUF
20 EUR

Ez az album arra szeretne fényt deríteni, hogy milyen kultúrtörténeti összefüggések, folyamatok vezetnek a reneszánsz kertek megjelenéséhez, remélve, hogy eleven kép bontakozik ki a korszak kertjeiről, tájfelfogásáról. Elénk tárul a kora reneszánsz kertek világa, s napvilágra kerül az a tény, hogy Itália mellett első között Magyarországon születnek az új formajegyeket hordozó kertek. Mátyás király és hazai kortársainak kertkultúrája sugárzik tovább a Duna mentén, a szomszédos területeken.

Illusztrálta: Kesselyák Rita.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: