A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Náció és nemzet
Szerző:HERMANN Gusztáv Mihály
Illusztrátor:BIRÓ Gábor
Kiadás éve:2003
ISBN:973-8468-11-6
Oldalak száma:304
Kategória:Történelem
Sorozat:Múltunk Könyvek
Méret:A5
Ár:
30 RON
3000 HUF
8 EUR

Gyakran tapasztaljuk, hogy a rendi nemzet fogalmát – tudatlanságból, avagy szándékosan – keverik a polgári nemzet fogalmával, egyenlőségjelet tesznek közéjük. Könyvem súlypontja arra a folyamatra esik, amely­nek során a székely rendi identitástudat mellett, azzal párhuzamosan el­kezd kialakulni egy magyarságtudat. A polgári, modern nemzeti identitás értelmében vett magyarságtudat a 18. század második felében kezd kia­la­kulni. Fontos ezt hangsúlyozni. (...)” (Hermann Gusztáv Mihály) 


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: