A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Magunk revíziója
Szerző:MAKKAI Sándor
Illusztrátor:BIRÓ Gábor
Kiadás éve:1998
ISBN:973-9311-15-6
Oldalak száma:136
Kategória:Történelem
Sorozat:Múltunk Könyvek
Méret:A5
Ár:
25 RON
2500 HUF
5 EUR

„A múlt jó volt. Velünk igazságtalanság történt. Nem vagyunk felelősök. Jogunk van csodát várni.”
„A múlt rossz, a felelősség a múltakért az akkori vezetőosztályt terheli, a múlttal nem kell többé törődni, a jelenhez egyénileg kell alkalmazkodni.”
Egy évtizeddel járunk a trianoni békeszerződés után, Erdély Románia része. Az itteni magyarság (is) megosztott a felelősség kérdésében: ki így, ki úgy látja, hogy mi vezetett a nemzeti összeomláshoz. Makkai Sándor református püspök a múltszemlélet torzulásaira hívja föl a figyelmet. Írása 1931-ben jelent meg Kolozsvárott.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: