A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Erdélyi szép szó 2008
Szerkesztő:FEKETE Vince
Illusztrátor:LÉSTYÁN Csaba
Kiadás éve:2008
ISBN:978-973-8468-75-7
Oldalak száma:384
Kategória:Szépirodalom
Sorozat:Erdélyi Szép Szó
Méret:A5
Ár:
20 RON
2000 HUF
6 EUR

„Vannak vidékek – gondolta a hajós –, ahol a kenyér mindössze őrölt gabona, élesztő és víz kérdése.
Őszinte undorral gondolt a modern pékségek kenyereire, az északi népek árpakészítményeire, a búzalepényekre és a szezámmagos szörnyűségekre.
Az igazi kenyértészta akkor lesz kész, amikor a tésztát hajnalban dagasztó asszony orráról belecseppen az első verejtékcsepp. Ezután kemencébe teszik, s miután szép setétveresre sül, kiveszik, és úgy megverik a kés életlen fokával, ahogyan a szófogadatlan gyermeket vagy az ellenséget szokták. Hiába – gondolta a hajós, és kimártotta a tojásrántotta zsírját a kenyérrel, majd megitta a káposzta levét --, ezt sem érti rajtunk kívül senki más.” (György Attila: Hajós a kikötőben)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: