A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Hazájából kirekesztve
Szerző:IGNÁCZ Rózsa
Kiadás éve:2010
ISBN:978-606-556-003-1
Oldalak száma:240
Kategória:Szépirodalom
Sorozat:Ignácz Rózsa
Méret:A5
Ár:
35 RON
3500 HUF
8 EUR

Ez a Mikes Kelemen életéről és száműzetésben töltött éveiről szóló kötet Ignácz Rózsa 1979-ben bekövetkezett halála után jelent meg először Budapesten, elég nagy feltűnést keltve. A szerző ismert elbeszélő stílusa és történelemismerete újszerű és páratlan írói leleménnyel bővül: a "nagynéni", akihez Mikes Kelemen a magyar széppróza kezdetét jelentő "leveleit" írta, válaszol Mikes Kelemennek. Milyen szavakat kell használnia, hogy megértethesse Mikessel például, mi egy XX. századbeli "házmester"? Ignácz Rózsát a Kádár-rendszer méltatlanul minősítette "ifjúsági írónak". A "nagynéni" válaszai nemes irodalmi bosszú a szerző részéről.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: