METODE DE IMPRIMARE DISPONIBILE PE PROPRINT.RO

METODA #1 SERIGRAFIE

Serigrafia este o tehnică de imprimare în care o plasă este utilizată pentru a transfera cerneala pe un strat, cu excepția zonelor făcute impermeabile pentru cerneală printr-un șablon de blocare. O lamă sau o racletă este mutată pe ecran pentru a umple deschiderile cu cerneală, iar o mișcare inversă face ca ecranul să atingă momentan substratul de-a lungul unei linii de contact. Acest lucru face ca cerneala să umezească substratul și să fie scoasă din orificiile de plasă pe măsură ce ecranul se întoarce înapoi după ce lama a trecut. Culorile sunt imprimate pe rand, astfel încât mai multe ecrane pot fi folosite pentru a produce o imagine sau un design multicolor.

METODA #2 DTG

Imprimarea directă pe îmbrăcăminte (DTG) este un proces de imprimare pe textile, folosind tehnologia specializată cu jet de cerneală apoasă. Imprimantele DTG au în mod obișnuit o placă proiectată pentru a menține îmbrăcămintea într-o poziție fixă, iar cernelurile de imprimantă sunt pulverizate pe material textil de către capul de imprimare. DTG necesită de obicei ca îmbrăcămintea să fie pre-tratată cu un PTM sau o mașină de pretratare, permițând următoarele:
Legături mai puternice între fibrele de îmbrăcăminte și cernelurile pigmentate
Așează fibrele libere pentru a oferi un substrat mai neted
Reacționează chimic cu cernelurile pentru a promova uscarea și întărirea
Deoarece acesta este un proces digital, imprimarea este mai clară și are o rezoluție mai mare decât metodele tradiționale de imprimare, cum ar fi serigrafia. Cu toate acestea, spre deosebire de serigrafie, nu există un proces lung de configurare sau de curățare, iar DTG are capacitatea de a imprima doar un singur produs pentru un cost minim.

METODA #3 TRANSFER TERMIC

Imprimarea prin transfer termic este o metodă de imprimare digitală în care materialul este aplicat pe hârtie (sau pe alt material) prin topirea unui strat de panglică, astfel încât să rămână lipit de materialul pe care este aplicată imprimarea. Acesta contrastează cu imprimarea termică directă, unde nu este prezentă nicio panglică în proces.
Transferul termic este preferat față de imprimarea termică directă pe suprafețe care sunt sensibile la căldură sau atunci când se dorește o durabilitate mai mare a materialului imprimat (în special împotriva căldurii).
Transferul termic este un proces de imprimare popular, utilizat în special pentru tipărirea etichetelor de identificare. Este cel mai utilizat proces de imprimare din lume pentru tipărirea codurilor de bare de înaltă calitate.

METODA #4 BRODERIE

Broderia este meșteșugul de a decora țesături sau alte materiale folosind un ac pentru a aplica fir sau fire. În zilele moderne, broderia este de obicei văzută pe șepci, pălării, paltoane, pături, cămăși, rochii, denim  și ciorapi. Broderia este disponibilă cu o mare varietate de culori.

METODA #5 SUBLIMARE

Imprimarea pe îmbrăcăminte prin sublimare este un proces specific de imprimare care implică mai întâi imprimarea design-ului pe o coală specială de hârtie, apoi transferul acelui design pe alt material (de obicei poliester sau un amestec de poliester).
Cerneala este apoi încălzită până când se dezintegrează în țesătură.
Procesul de imprimare prin sublimare costă mai mult decât alte metode, dar este mai durabil și nu se va crăpa sau decoji în timp, ca și alte metode de imprimare.

NU TE-AI DECIS / NU ȘTII CE AI NEVOIE? INTRĂ IN LEGĂTURĂ CU COLEGII NOSTRI!

Pentru orice tip de nelămurire legată de procesul de printare sau de nevoile tale particulare, contactează-ne folosind numarul de mai jos!